آلمان بهدنبال خرید سامانه موشکی "تایفون" از آمریکاست آلمان برای افزایش توان دفاعی خود خواهان خرید پرتابگرهای موشکی "تایفون" از آمریکاست. این سامانه میتواند اهداف دوردست، حتی در روسیه را هدف بگیرد و بازدارندگی اروپا را تقویت کند.
دویچه وله: آلمان برای افزایش توان دفاعی خود خواهان خرید پرتابگرهای موشکی "تایفون" از آمریکاست. این سامانه میتواند اهداف دوردست، حتی در روسیه را هدف بگیرد و بازدارندگی اروپا را تقویت کند.
آلمان قصد دارد از آمریکا سامانه موشکی "تایفون" خریداری کند. این سامانه متحرک پیشرفته قادر به هدف قرار دادن اهداف در فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری است؛ بُردی که روسیه را نیز میتوان هدف قرار داد.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان که به واشنگتن سفر کرده، پس از گفتوگو با پیت هگست، همتای آمریکاییاش گفت: «آلمان میتواند از این طریق بهطور چشمگیری توان دفاعیاش و همچنین توان بازدارندگی خود و اروپا را افزایش دهد.» تصمیم نهایی برای خرید این تسلیحات هنوز گرفته نشده، اما پیستوریوس بهطور رسمی علاقهمندی این کشور برای دریافت این سامانه موشکی را اعلام کرده است.
بنا بر گزارشها وزیر دفاع آلمان در این دیدار نتوانست با هگست بر سر تحویل سامانههای پدافند هوایی پاتریوت بیشتر به اوکراین، که قرار است آلمان حدود دو میلیارد یورو از هزینه آن را تأمین کند، به توافق نهایی برسد. او گفت هنوز جزئیات فنی، لجستیکی و مالی باقی مانده که "برای هر دوی ما قابل حل به نظر میرسد."
این اولین سفر پیستوریوس به واشنگتن از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید و انتصاب هگست در کابینه بوده است.
او پس از دیدار با هگست در پنتاگون به خبرنگاران گفت که آلمان روند خرید تسلیحات میانبرد تایفون را آغاز کرده است که قابلیت شلیک موشکهای دوربرد مانند تاماهاوک را دارد.
تا کنون نیروهای مسلح آلمان چنین تسلیحاتی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر در اختیار نداشتهاند. سامانههای مشابه اروپایی هنوز در حال توسعه هستند و به گفته پیستوریوس، حداقل ۷ تا ۱۰ سال دیگر در دسترس خواهند بود. او سامانه تایفون را "راهحلی موقت" خواند که میتواند تا زمان توسعه تسلیحات دوربرد زمینی اروپا، کمبود موجود را رفع کند.
وزیر دفاع آلمان همچنین ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده همانطور که سال گذشته جو بایدن وعده داده بود، از سال ۲۰۲۶ تسلیحات میانبرد خود را در آلمان مستقر کند. دولت ترامپ هنوز این موضوع را رسما تأیید نکرده است.
وابستگی به آمریکا برای دریافت پاتریوت
یکی از محورهای اصلی سفر وزیر دفاع آلمان به واشنگتن، حمایت از اوکراین بود. عدم توافق در مورد تحویل سامانههای دفاع پدافند هوایی پاتریوت در دیدار هگست و پیستوریوس، آلمان را در حال حاضر بر سر این دوراهی قرار داده که یا دو سامانه آماده موجود در آمریکا را خریداری کند که مستقیماً به اوکراین فرستاده شود، یا اینکه ابتدا دو سامانه خود را در اختیار اوکراین بگذارد و سپس از آمریکا جایگزین دریافت کند.
موشکهای پاتریوت میتوانند هواپیماهای دشمن، موشکهای بالستیک و کروز را رهگیری کنند.
این سامانهها اهداف را تا فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتر و ارتفاع ۳۰ کیلومتر هدف قرار میدهند. آلمان از ۱۲ سامانه اولیه خود، سه سامانه را به اوکراین تحویل داده است و اکنون به دلیل کمبود، به آمریکا متکی است.
آمادگی برای کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان
حضور نیروهای آمریکایی در آلمان نیز از دیگر موضوعات این سفر بود. ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود قصد داشت تعداد سربازان آمریکایی در آلمان را به ۲۵ هزار نفر کاهش دهد، اما در دیدار فردریش مرتس، صدراعظم آلمان با ترامپ در کاخ سفید که اوایل ژوئن رخ داد، در این رابطه صحبتی نشد. به گزارش خبرگزاری آلمان وزیر دفاع این کشور پیشبینی میکند که احتمالا دولت آمریکا ۳۸ هزار سرباز آمریکایی را از آلمان خارج خواهد کرد.
پیستوریوس به رسانهها گفت با هگست هماهنگی نزدیکی برای اجرای مرحله به مرحله هر تصمیم احتمالی درباره این موضوع داشته است تا در صورت خروج سربازان، از ایجاد "شکافهای خطرناک در تواناییها"، جلوگیری شود.
ترامپ پیشتر گفته بود اگر آلمان خواستار حضور سربازان باشد، او با این امر مخالفتی ندارد. آمریکا اکنون در حال بررسی استقرار نیروهای خود در خارج است و انتظار میرود تمرکز از اروپا به منطقه هند و اقیانوس آرام منتقل شود. نتایج این بررسی احتمالاً در سپتامبر منتشر خواهد شد.