هاآرتص: خسارات وارده به موسسه وایزمن حیرتانگیز است نشریه چاپ فلسطین اشغالی با اشاره به موفقیت ایران در نابود کردن مؤسسه وایزمن تصریح کرد: «دامنه خسارات وارده به موسسه وایزمن حیرتانگیز است.»
ایسنا: نشریه چاپ فلسطین اشغالی با اشاره به موفقیت ایران در نابود کردن مؤسسه وایزمن تصریح کرد: «دامنه خسارات وارده به موسسه وایزمن حیرتانگیز است.»
در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بامداد روز یکشنبه ۱۵ ژوئن موسسه وایزمن در شهر «رحووت» در جنوب تلآویو که یکی از مهمترین مراکز پژوهشی و علمی رژیم صهیونیستی بوده و به «مغز هستهای اسرائیل» معروف است، هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت.
این موسسه شامل بیش از ۳۰ آزمایشگاه علمی و سالنهای همایش است و در زمینه علوم ریاضی، فیزیک، زیستشناسی، شیمی، بیوشیمی، کامپیوتر و سایر رشتهها با بودجه هنگفتی از سوی صهیونیستها و نهادهای صهیونیست و کابینه رژیم صهیونیستی فعالیت میکرد.
با شکلگیری آتشبس و برداشته شدن سانسور نظامی بر سرزمینهای اشغالی، اکنون گزارشهای بیشتری درباره ضربات سهمگین ایران به رژیم صهیونیستی منتشر میشود.
در همین راستا، نشریه چاپ فلسطین اشغالی «هاآرتص» در گزارشی درباره خسارات وارد شده به مؤسسه وایزمن نوشت: «موسسه وایزمن و دانشگاه بن گوریون بر اثر حملات موشکی ایران متحمل خسارات فاجعهباری شدند. ساختمانها فرو ریختند، نمونههای تحقیقاتی غیرقابل جایگزین نابود شدند و کل کلونیهای حیوانات آزمایشگاهی از بین رفتند. اکنون، هر ۲ موسسه از دولت درخواست غرامت و تأیید سریع برای بازسازی دارند.»
هاآرتص افزود: «در اسرائیل، هر موزه یک پروتکل اضطراری برای انتقال آثار هنری ارزشمند به پناهگاههای تقویتشده دارد. موسسه وایزمن نیز یک پروتکل اضطراری داشت، اما پروتکلی که برای مواد خطرناک طراحی شده بود، نه تحقیقات علمی غیرقابل جایگزین. با حمله موشکی ایران، دههها تحقیقات دانشمندان نابود شده است.»
این رسانه اسرائیلی به نقل از «اران سگال»، یکی از پروفسورهای وایزمن نوشت: «احساس میکنم آزمایشگاه به هوا رفته و تبخیر شده است. ما مجموعهای بینظیر از دی ان ای و سلولهای بنیادی داشتیم که همه از بین رفتهاند. سالها کار از بین رفته و این دلخراش است.»
هاآرتص درباره تأثیر حملات ایران نوشت: «این مانند یک میکروسکوپ شکسته نیست که بتوانید آن را جایگزین کنید. وقتی یک مقاله علمی منتشر میکنید، یک فرآیند رسمی وجود دارد. شما باید بافتشناسی (تصاویر بافت) و تمام دادههای خام را نیز در آن بگنجانید. این دیگر امکانپذیر نیست. تمام شد.»
این نشریه چاپ فلسطین اشغالی در ادامه با اشاره به موفقیت ایران در نابود کردن مؤسسه وایزمن تصریح کرد: «دامنه خسارات وارده به موسسه وایزمن حیرتانگیز است.۲۲ آزمایشگاه زیر آوار دفن شدهاند، صدها هزار نمونه بالینی و بیولوژیکی تخریب شدهاند و ۱۱۲ ساختمان آسیب دیدهاند که پنج مورد از آنها نیاز به بازسازی کامل دارند و ۶۰ مورد دیگر نیاز به درجات مختلفی از تعمیر دارند.»
هاآرتص افزود: «خسارات تخمینی حدود ۴۴۵ تا ۵۹۲ میلیون دلار تخمین زده شده است. اما پیامدهای این حمله بسیار فراتر از ساختمانهای آسیب دیده و تجهیزات از دست رفته است. یک چهارم کامل از فعالیتهای علمی موسسه متوقف شده است. نسلها تحقیق از بین رفتهاند و خسارات تجمعی، علمی، مالی و انسانی غیرقابل محاسبه است. به اذعان یکی از اساتید این موسسه، بدون راهحلهای فوری، موسسه ممکن است مجبور شود استخدام دانشمندان جدید را متوقف کند.»
این نشریه چاپ فلسطین اشغالی تصریح کرد: «خسارات موسسه وایزمن شدید است، اما این موسسه، تنها موسسه نابود شده در اسرائیل نیست. دانشگاه بن گوریون نیز خسارات سنگینی را متحمل شد. سه موشک بالستیک به تأسیسات آن برخورد کرد و شش آزمایشگاه را نابود کرد، تمام حیوانات آزمایشی مورد استفاده در تحقیقات بیماری را کشت و آزمایشگاه آناتومی دانشگاه را از بین برد. حتی با وجود انتقال برخی از ابزارهای تخصصی، این اقلام دیگر کار نمیکنند. احتمال نابود شدن نمونههای DNA مهندسی ژنتیکی که چندین دهه ساخت آنها زمان برده است نیز وجود دارد.»
هاآرتص با اشاره به کل خسارت وارده به تأسیسات دانشگاه که چیزی حدود ۶۵ تا ۸۰ میلیون دلار تخمین زده میشود، به نقل از یکی از مقامات این دانشگاه نوشت: «هنوز مشخص نیست که دانشگاه چگونه دانشجویان پزشکی را در سالهای آینده آموزش خواهد داد.»
این رسانه در آخر به نقل از یکی از اساتید دانشگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی نوشت: «فراتر از تخریب فیزیکی، خسارات عاطفی و علمی بسیار زیاد است. اگر یک محقق ۲۵ سال را صرف جمعآوری نمونههای بالینی سرطان کرده باشد، چگونه میتوان برای آن قیمت تعیین کرد؟»
حمله نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد انجام شد. طی این حملات تاسیسات اتمی، مراکز نظامی و اماکن غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، زندان اوین و محلههای مسکونی هدف قرار گرفتند که موجب به شهادت رسیدن شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هستهای و شهروندان غیرنظامی شد.
آمریکا دوم تیرماه با مداخله مستقیم در این درگیری سه تاسیسات هستهای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمبهای سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیدهاند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هستهای ایران و لغو تحریمهای ایران رخ داد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره میکرد، درحالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.
ایران طی عملیات «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به این حملات متجاوزانه پاسخ داد.
حملات متجاوزانه به ایران با پیشنهاد آتشبس از سوی آمریکا در سوم تیرماه متوقف شد.