جدیدترین اخبار
سلامت » علمی » دچار مشکلات پوستی صورت پس از بارداری شده‌اید؟ متخصص پوست توصیه می‌کند چه کارهایی انجام دهید »
تاریخ انتشار: 7/14/2025 6:17:47 AM

دچار مشکلات پوستی صورت پس از بارداری شده‌اید؟ متخصص پوست توصیه می‌کند چه کارهایی انجام دهید

دچار مشکلات پوستی صورت پس از بارداری شده‌اید؟ متخصص پوست توصیه می‌کند چه کارهایی انجام دهید
اگر به‌تازگی مادر شده‌اید، نگران نباشید! اگرچه این مشکلات پوستی بسیار شایع هستند، اما موقتی و قابل‌کنترل‌اند. اگر به‌تازگی مادر شده‌اید، نگران نباشید! اگرچه این مشکلات پوستی بسیار شایع هستند،

دچار مشکلات پوستی صورت پس از بارداری شده‌اید؟ متخصص پوست توصیه می‌کند چه کارهایی انجام دهید اگر به‌تازگی مادر شده‌اید، نگران نباشید! اگرچه این مشکلات پوستی بسیار شایع هستند، اما موقتی و قابل‌کنترل‌اند.




اگر به‌تازگی مادر شده‌اید، نگران نباشید! اگرچه این مشکلات پوستی بسیار شایع هستند، اما موقتی و قابل‌کنترل‌اند.


به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ بارداری تجربه‌ای زیباست، اما می‌تواند از جهات زیادی فشارآور و چالش‌برانگیز باشد. و بیایید صادق باشیم، این چالش‌ها پس از زایمان هم تمام نمی‌شوند. در کنار عشق بی‌پایان به نوزاد و در آغوش کشیدن‌های گرم و صمیمی، ممکن است مهمان‌های ناخوانده‌ای هم سر برسند: مشکلات پوستی صورت پس از بارداری!

این طوفان هورمونی، شب‌های بی‌خوابی و دغدغه‌های همیشگی مادرانه، ممکن است ظاهر پوست‌تان را از درخشش همیشگی‌اش دور کند. اما اگر تازه مادر شده‌اید، نگران نباشید! این تغییرات پوستی بسیار رایج‌اند، و خبر خوب این‌که معمولاً موقتی هستند و با کمی مراقبت قابل کنترل‌اند.

ما در گفت‌وگویی اختصاصی با دکتر سانجیو گولاتی اطلاعات و توصیه‌هایی دریافت کردیم تا به شما کمک کنیم دوباره به شادابی و درخشندگی پیش از بارداری خود بازگردید.

توصیه‌هایی برای مقابله با مشکلات پوستی صورت پس از بارداری

در ادامه برخی از مشکلات شایع پوستی پس از زایمان و راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت آن‌ها آورده شده است:

۱. معمای ملاسما (یا «ماسک بارداری»)

لکه‌های قهوه‌ای یا قهوه‌ای مایل به خاکستری آزاردهنده‌ای که روی پیشانی، گونه‌ها، پل بینی و بالای لب ظاهر می‌شوند، همان ملاسما هستند. افزایش هورمون‌های بارداری که تولید ملانین را تحریک می‌کنند، عامل این لک‌هاست و از جمله ناراحت‌کننده‌ترین مشکلات پوستی پس از زایمان به شمار می‌رود.

نکاتی برای مقابله با ملاسما:
• محافظت در برابر آفتاب حیاتی است: تابش اشعه ماوراءبنفش (UV) به‌شدت ملاسما را بدتر می‌کند.
• ضدآفتاب فراموش نشود: هر روز—even در خانه یا روزهای ابری—از ضدآفتاب با طیف وسیع و حداقل SPF 30 استفاده کنید. هر دو ساعت یک‌بار آن را تمدید کنید، به‌ویژه اگر تعریق یا شنا کرده‌اید.
• مراقبت ملایم از پوست: از لایه‌بردارهای خشن یا مواد تحریک‌کننده که موجب التهاب و تشدید لک می‌شوند، پرهیز کنید.
• درمان‌های موضعی (پس از پایان شیردهی و با تجویز پزشک): کرم‌هایی با ترکیباتی مثل هیدروکینون، رتینوئیدها، اسید آزلائیک یا ویتامین C ممکن است تجویز شوند.
• صبور باشید: ملاسما معمولاً طی چند ماه پس از زایمان به‌تدریج کاهش می‌یابد، به‌ویژه اگر به محافظت مداوم در برابر آفتاب پایبند باشید.

۲. جوش‌های پس از زایمان

درست وقتی فکر می‌کردید با نوسانات هورمونی خداحافظی کرده‌اید، پوست‌تان ممکن است نظر دیگری داشته باشد! تغییرات هورمونی، افزایش تولید چربی و استرس همگی می‌توانند باعث بروز جوش‌های جدید یا بازگشت آکنه‌های قدیمی شوند.

نکاتی برای مقابله با آکنه:
• پوست‌تان را به‌آرامی بشویید: دو بار در روز با شوینده‌ای ملایم و غیرکومدون‌زا (non-comedogenic) صورت‌تان را بشویید. از شستن بیش‌ازحد بپرهیزید، چون پوست را خشک می‌کند و تولید چربی را افزایش می‌دهد.
• به مواد تشکیل‌دهنده دقت کنید: در دوران شیردهی مراقب باشید چه چیزی روی پوست‌تان می‌زنید.
• از مواد فعال مطمئن استفاده کنید: سالیسیلیک اسید (با غلظت پایین، کمتر از ۲٪) و بنزوئیل پراکسید معمولاً در دوران شیردهی بی‌خطر هستند، ولی حتماً با پزشک مشورت کنید. گلیکولیک اسید نیز ممکن است مفید باشد.
• مرطوب‌کننده را حذف نکنید: حتی اگر پوست‌تان چرب است، مرطوب‌کننده را کنار نگذارید. خشکی بیش‌ازحد، تولید چربی را بیشتر می‌کند. از مرطوب‌کننده‌های سبک، فاقد چربی و غیرکومدون‌زا استفاده کنید.
• جوش‌ها را دست‌کاری نکنید: دست‌کاری فقط اوضاع را بدتر و باعث ایجاد اسکار می‌شود.
• استرس را مدیریت کنید: با وجود نوزاد کار سختی است، اما زمانی برای خودتان در نظر بگیرید تا جوش‌های ناشی از استرس را کنترل کنید.

۳. خشکی، تیرگی یا حساسیت پوستی

تغییرات هورمونی، کم‌آبی و خستگی مفرط مادرانگی ممکن است باعث خشکی، کشیدگی و کاهش درخشندگی پوست شود. برخی زنان افزایش حساسیت پوستی را نیز تجربه می‌کنند.

نکاتی برای مدیریت خشکی و حساسیت پوست:
• مرطوب‌سازی منظم: صبح و شب از مرطوب‌کننده‌ای غنی و مغذی استفاده کنید. اگر لازم شد در طول روز هم تمدید کنید. ترکیباتی مثل هیالورونیک اسید، سرامیدها و گلیسیرین مؤثر هستند.
• شوینده‌های ملایم: از شوینده‌های بدون صابون و آبرسان استفاده کنید.
• هیدراته بمانید: در طول روز آب فراوان بنوشید، مخصوصاً اگر در حال شیردهی هستید.
• استفاده از دستگاه بخور: در مناطق خشک، رطوبت‌سازی محیط می‌تواند به بهبود خشکی پوست کمک کند.
• حمام با آب داغ ممنوع: آب داغ چربی طبیعی پوست را از بین می‌برد. با آب ولرم حمام کنید.

۴. تیرگی و پف زیر چشم

کم‌خوابی تقریباً بخشی از وظایف هر مادر تازه‌کار است. احتباس مایعات و شل‌شدن پوست اطراف چشم هم می‌تواند باعث تیرگی و پف شود.

نکاتی برای کاهش تیرگی و پف زیر چشم:
• هر وقت می‌توانید بخوابید: هر زمان که نوزاد می‌خوابد شما هم استراحت کنید. در صورت امکان، کمک اطرافیان را در تغذیه شبانه دریافت کنید.
• سرتان را بالا نگه دارید: خوابیدن با سر کمی بالا، از تجمع مایعات اطراف چشم جلوگیری می‌کند.
• کمپرس سرد: برش‌های خیار، چای کیسه‌ای (کافئین‌دار یا بابونه) یا ماسک چشم سرد می‌تواند پف را کاهش دهد.
• کرم دور چشم آبرسان: از کرم‌هایی حاوی کافئین، هیالورونیک اسید و ویتامین C استفاده کنید.
• ماساژ ملایم: با ضربه‌های آرام زیر چشم، تخلیه لنفاوی را تحریک کنید.

نتیجه‌گیری

به خاطر داشته باشید که مسیر مادر شدن برای هر زنی متفاوت است، و پوست شما هم همین‌طور. این تغییرات را بپذیرید، مراقب خودتان باشید، و اطمینان داشته باشید که با کمی عشق و توجه، پوست‌تان دوباره به سمت زیبایی و سلامت پیش خواهد رفت.

[مشورت با متخصص پوست]: اگر مشکلات پوستی‌تان شدید، مزمن یا آزاردهنده هستند، مراجعه به متخصص پوست را به تعویق نیندازید. آن‌ها می‌توانند با توجه به وضعیت شیردهی شما، درمان‌های مؤثرتر و اختصاصی‌تری را تجویز کنند.





جدیدترین سیاسی