اضافهوزن، خطر سرطان پستان را در زنان یائسه با بیماری قلبی دو برابر میکند بر اساس یک مطالعهی جدید، زنانی که پس از یائسگی همچنان اضافهوزن دارند، در معرض یک خطر دوگانه و تهدیدکنندهی زندگی قرار میگیرند.
بر اساس یک مطالعهی جدید، زنانی که پس از یائسگی همچنان اضافهوزن دارند، در معرض یک خطر دوگانه و تهدیدکنندهی زندگی قرار میگیرند.
به گزارش انتخاب و به نقل از مدیسن نت؛ نتایج این تحقیق که در ۷ ژوئیه در ژورنال Cancer منتشر شد، نشان میدهد که زنانی با شاخص تودهی بدنی (BMI) بالاتر که همزمان دچار بیماری قلبی نیز هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. (BMI معیاری است که بر اساس قد و وزن، میزان چربی بدن را تخمین میزند.)
بر اساس یافتههای این مطالعه، در میان زنانی که دچار بیماری قلبی هستند، به ازای هر ۵ واحد افزایش در شاخص BMI، خطر ابتلا به سرطان پستان ۳۱ درصد افزایش مییابد.
در مقابل، زنانی که مشکل قلبی ندارند، با همان میزان افزایش BMI، تنها ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان را تجربه میکنند.
اهمیت کاهش وزن در زنان یائسهی مبتلا به بیماری قلبی
تیم پژوهشی به سرپرستی هاینتس فریسلینگ، دانشمند تغذیه و متابولیسم در «آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان»، در نتیجهگیری خود نوشتند:
«این نتایج نشان میدهد که در میان زنان یائسهی مبتلا به بیماری قلبی-عروقی، پیشگیری از چاقی میتواند به کاهش بیشتر موارد سرطان پستان نسبت به جمعیت عمومی منجر شود.»
در این مطالعه، پژوهشگران دادههای دو پروژهی بزرگ سلامت در اروپا را ترکیب کردند:
• طرح تحقیقاتی UK Biobank (بانک زیستی بریتانیا)
• مطالعهی آیندهنگر اروپایی در زمینهی سرطان و تغذیه (EPIC)
در مجموع، دادههای مربوط به نزدیک به ۱۶۹ هزار زن یائسه مورد بررسی قرار گرفت که در میان آنها، حدود ۶٬۸۰۰ نفر طی میانگین ۱۱ سال پیگیری، به سرطان پستان مبتلا شدند.
افزایش چشمگیر موارد سرطان به دلیل ترکیب چاقی و بیماری قلبی
پژوهشگران تخمین میزنند که ترکیب اضافهوزن و بیماری قلبی میتواند منجر به ۱۵۳ مورد اضافی از سرطان پستان در هر ۱۰۰٬۰۰۰ نفر شود.
در سوی مقابل، ابتلا به دیابت نوع ۲ بهنظر نمیرسد که تأثیر خاصی بر خطر سرطان پستان در زنان داشته باشد.
پژوهشگران همچنین خاطرنشان کردند:
«شواهد آزمایشگاهی جدید نشان میدهند که برخی از انواع بیماریهای قلبی – مانند سکتهی قلبی – میتوانند با برنامهریزی مجدد سیستم ایمنی ذاتی، رشد سرطان پستان را تسریع کنند.»
پروتئینهایی که پس از نارسایی قلبی ترشح میشوند، به تشکیل تومور و رشد سریعتر آن کمک میکنند.
لزوم بازنگری در غربالگری و پژوهشها
فریسلینگ در پایان تأکید کرد:
«یافتههای این مطالعه میتوانند به تدوین برنامههای غربالگری مبتنی بر ارزیابی خطر فردی در زمینهی سرطان پستان کمک کنند.»
او همچنین افزود:
«این نتایج باید پژوهشهای آینده را تشویق کنند تا زنان دارای سابقهی بیماری قلبی را نیز در مطالعات کاهش وزن برای پیشگیری از سرطان پستان بگنجانند.»