جدیدترین اخبار
بین الملل » سایر مناطق » وزیر خارجه روسیه: مسکو فرق یک تله با معامله‌ای سودمند با آمریکا را به‌خوبی درک می‌کند/ دیگر وارد رقابت تسلیحاتی نخواهیم شد/ دنبال هیچ‌کس برای لغو تحریم‌ها نمی‌دویم »
تاریخ انتشار: 4/15/2025 6:29:45 PM

وزیر خارجه روسیه: مسکو فرق یک تله با معامله‌ای سودمند با آمریکا را به‌خوبی درک می‌کند/ دیگر وارد رقابت تسلیحاتی نخواهیم شد/ دنبال هیچ‌کس برای لغو تحریم‌ها نمی‌دویم

وزیر خارجه روسیه: مسکو فرق یک تله با معامله‌ای سودمند با آمریکا را به‌خوبی درک می‌کند/ دیگر وارد رقابت تسلیحاتی نخواهیم شد/ دنبال هیچ‌کس برای لغو تحریم‌ها نمی‌دویم
وزیر خارجه روسیه با اشاره به وجود عقل سلیم در دولت ترامپ، تاکید کرد: مسکو تفاوت بین یک معامله سودمند دوجانبه با آمریکا و تله‌ای دیگر که ممکن است این کشور را به وابستگی بکشاند، را به‌خوبی درک کرده و تو

وزیر خارجه روسیه: مسکو فرق یک تله با معامله‌ای سودمند با آمریکا را به‌خوبی درک می‌کند/ دیگر وارد رقابت تسلیحاتی نخواهیم شد/ دنبال هیچ‌کس برای لغو تحریم‌ها نمی‌دویم وزیر خارجه روسیه با اشاره به وجود عقل سلیم در دولت ترامپ، تاکید کرد: مسکو تفاوت بین یک معامله سودمند دوجانبه با آمریکا و تله‌ای دیگر که ممکن است این کشور را به وابستگی بکشاند، را به‌خوبی درک کرده و توانایی دفاع از منافع خود را در اختیار دارد.


تسنیم: وزیر خارجه روسیه با اشاره به وجود عقل سلیم در دولت ترامپ، تاکید کرد: مسکو تفاوت بین یک معامله سودمند دوجانبه با آمریکا و تله‌ای دیگر که ممکن است این کشور را به وابستگی بکشاند، را به‌خوبی درک کرده و توانایی دفاع از منافع خود را در اختیار دارد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو تفاوت میان یک معامله سودمند دوجانبه با ایالات متحده و تله‌ای دیگر که ممکن است این کشور را به وابستگی بکشاند، به‌خوبی درک می‌کنند.

به گفته وی، امروزه زمانی که به مسکو پیشنهاد معاملات عادی داده می‌شود، این موضوع «مثبت» تلقی می‌گردد، ولی طرفروسیمی‌داند که چگونه وارد توافقی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکانشود که آن را به دام بیندازد. لاوروف در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "کامرسانت" گفت: «اکنون که به ما پیشنهاد معامله‌های عادی (به‌قول دونالد ترامپ، “deals”) داده می‌شود، ما آن را در معنای مثبت می‌پذیریم. ما به‌خوبی می‌دانیم یک توافق دوجانبه سودمند چگونه باید باشد ـ که ما هرگز از آن روی‌گردان نبوده‌ایم ـ و چه نوع توافقی می‌تواند روسیه را به تله‌ای دیگر بیندازد.»

وی یادآور شد که سیاست خارجی ترامپ بر دفاع از منافع ملی ایالات متحده استوار است، اما رئیس‌جمهور آمریکا آماده گفت‌و‌گو با دیگر کشورهاست زمانی که این منافع همسو باشند و این رویکرد واقع بینانه و شایسته گفت‌و‌گو است.

در عین حال، وزیر خارجه تأکید کرد که روسیه دیگر نمی‌تواند اجازه دهد هرگونه احیای روابط در حوزه اقتصاد و سایر بخش‌ها بار دیگر این کشور را به وابستگی نسبت به قطعات یدکی مشروط یا شرایطی بکشاند که رفاه و وضعیت کلی کشور را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. وی افزود که منظور، امنیت نظامی، فناوری و غذایی روسیه است. لاوروف گفت: «من کاملاً مطمئنم که این درس فراموش نخواهد شد. بی‌دلیل نبود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در میانه عملیات ویژه نظامی اعلام کرد که ما از این وضعیت درس گرفته‌ایم و دیگر هرگز شرایط به‌گونه‌ای که پیش از فوریه ۲۰۲۲ بود، نخواهد شد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در این مصاحبه تاکید کرد که این کشور راه‌هایی برای تضمین توان دفاعی خود در اختیار دارد. سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه در اسناد دکترینال ایالات متحده و ناتو، همچنان از روسیه به‌عنوان دشمن نام برده می‌شود، افزود: «ما می‌دانیم چگونه در صورتی که وضعیت راهبردی در جهان تغییر نکند، قابلیت دفاعی کشورمان را تضمین کنیم.»

وزیر خارجه ادامه داد که واشنگتن هیچ‌گونه پیشنهادی برای گفت‌و‌گو درباره روابط راهبردی در قالب دوجانبه به مسکو ارائه نکرده است. لاوروف گفت: «دولت دونالد ترامپهمان‌طور که پیش‌تر هم گفتم، اعلام کرده که علاقه‌مند است روابط راهبردی میان آمریکا، روسیه و چین مورد بحث قرار گیرد. اما تاکنون هیچ پیشنهاد دوجانبه‌ای از سوی آمریکا به ما ارائه نشده است.»

این دیپلمات بلندپایه با اشاره به اینکه طرف چینی نیز علاقه‌ای به چنین گفت‌وگویی ندارد، افزود: «در صورتی که روسیه چنین پیشنهادی دریافت کند، مسکو دیدگاه خود را درباره مذاکراتی برابر و متوازن اعلام خواهد کرد. ولی تا رسیدن به چنین مرحله‌ای، فاصله زیادی باقی مانده است.»

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری تاکید کرد که این کشور از هیچ‌کس «درخواست» لغو تحریم‌های ضدروسی را نکرده و نخواهد کرد. سرگئی لاوروف توضیح داد: «ما، همان‌طور که می‌دانید ـ اگر بحث‌های موجود در جامعه ما را دنبال کرده باشید ـ دنبال هیچ‌کس نمی‌دویم و درخواست لغو تحریم‌ها نمی‌کنیم. حتی در صورت لغو محدودیت‌های تجاری، فدراسیون روسیه نباید در حوزه‌های حیاتی به وابستگی نسبت به دیگر کشور‌ها گرفتار شود و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین نیز خواهان حفظ اقتصاد مستقل و دارای حاکمیت در کشور است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه ادامه داد: «دیگر چیزی به نام جهانی‌سازی اقتصاد جهان وجود ندارد. این جهانی‌سازی از بین رفت ـ نه توسط دونالد ترامپ، بلکه توسط جو بایدن [رئیس‌جمهور پیشین آمریکا]ـ زمانی که وی تحریم‌ها را وضع کرد و تحریم را به تنها ابزار سیاست خارجی خود تبدیل ساخت.»

لاوروف به این نکته اشاره کرد که با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در ایالات متحده، «افراد عاقلی» در کاخ سفید ظاهر شده‌اند که با آنها مسائل مربوط به لزوم فعالیت متعارف سفارت‌خانه‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد. وی گفت: «هم‌اکنون افراد عاقلی در دولت [آمریکا]حضور دارند که پس از کنار رفتن یا کنار گذاشته شدن عوامل منصوب بایدن، بالاخره در آنجا ظاهر شده‌اند. این افراد با ما مسائل به‌ظاهر ساده، اما حیاتی مربوط به ادامه فعالیت مأموریت دیپلماتیک در کشوری که روابط دیپلماتیک با آن قطع نشده، را حل‌وفصل می‌کنند.»

لاوروف افزود که در چارچوب تماس‌های میان روسیه و ایالات متحده، هنوز پارامتر‌های کلیدی توافق برای حل‌وفصل بحران اوکراین نهایی نشده‌اند. به گفته او، اجزای اصلی این توافق همچنان در حال بررسی است. وی یادآور شد که دونالد ترامپ بار‌ها به‌صورت علنی اعلام کرده که کشاندن اوکراین به ناتو اشتباهی بوده که نقش تعیین‌کننده‌ای در آغاز این درگیری ایفا کرده است.

سرگئی لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که فدراسیون روسیه استقلال اوکراین را تحت این شرط به رسمیت شناخته بود که این کشور دارای موقعیتی بی‌طرف، دوستانه و غیرمتعهد به هیچ ائتلاف نظامی باشد.

وی با اشاره به اینکه در اعلامیه استقلال اوکراین که در سال ۱۹۹۰ تصویب شده و بخش زیادی از مفاد آن بعد‌ها مبنای قانون اساسی قرار گرفت، صراحتاً بر بی‌طرفی دولت، خودداری از عضویت در هرگونه ائتلاف نظامی و نیز رعایت «حقوق روس‌ها (به‌طور خاص ذکر شده) و دیگر اقلیت‌های ملی» تأکید شده، افزود: «این تصمیم درستی بود. اما بعدتر در قانون اساسی، بند‌هایی درباره عضویت در ناتو گنجانده شد. در حالی که ما استقلال اوکراین را به‌عنوان کشوری بی‌طرف، دوستانه و خارج از ائتلاف‌های نظامی به رسمیت شناختیم؛ کشوری که در آن حقوق روس‌ها و دیگر اقلیت‌های ملی رعایت می‌شود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که هنگام بررسی هرگونه طرح از سوی غرب برای حل‌وفصل درگیری اوکراین، مسکو بر بررسی «نیت واقعی و صداقت» طرف اوکراینی تأکید دارد. لاوروف گفت: «در اصل، بررسی صداقت همسایگان اوکراینی‌مان نکته‌ای است که ما هنگام گفت‌و‌گو با غرب در مورد هر طرحی که آنها برای حل بحران ارائه می‌کنند، بر آن پافشاری می‌کنیم.»

وزیر خارجه روسیه همچنین اشاره کرد که اروپا در تلاش است به هر قیمت رژیم نازی صفت را در بخشی از خاک اوکراین حفظ کند و افزود: «تمام این طرح‌های صلح‌آمیز که ماکرون‌ها و استارمر‌ها ترسیم می‌کنند، با این هدف مطرح می‌شوند که حتی بخشی از سرزمین اوکراین در اختیار رژیمی نازی‌مسلک و آشکارا روس‌ستیز باقی بماند و با وجود تغییر موضع ایالات متحده، هیچ‌یک از رهبران اروپایی حتی به برگزاری انتخابات در اوکراین اشاره نمی‌کنند.»

سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که در محل مورد اصابت حمله موشکی نیرو‌های مسلح روسیه به شهر سومی، جلسه‌ای میان فرماندهان نیرو‌های مسلح اوکراین و همتایان غربی آنها برگزار شده بود. وی گفت: «ما اطلاعاتی در اختیار داریم درباره اینکه چه کسانی در آن مکان که در سومی مورد اصابت قرار گرفت، حضور داشتند. در آنجا یک نشست دیگر میان فرماندهان نظامی اوکراینی و همتایان غربی‌شان برگزار شده بود، که یا تحت عنوان مزدور یا به‌نحوی دیگر در آنجا حاضر بودند.»

به گفته وزیر خارجه روسیه، نظامیان ناتو هم‌اکنون نیز در خاک اوکراین حضور دارند و مستقیماً هدایت برخی اقدامات نیرو‌های مسلح اوکراین را بر عهده دارند.

لاوروف در ادامه این مصاحبه به مقاله اخیر روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" نیز اشاره کرد که در آن به نقش ایالات متحده در درگیری اوکراین پرداخته شده بود. بر اساس اطلاعات این روزنامه، نظامیان آمریکایی اطلاعات مربوط به مواضع نیرو‌های روسیه را در اختیار اوکراین قرار می‌دهند و هدایت حملات سامانهپرتاب چندگانههیمارس (HIMARS) را انجام می‌دهند. وی تأکید کرد: «بدون این نقش آنها، بسیاری از موشک‌های دوربرد حتی از پایگاه‌های خود بلند نمی‌شدند.»




جدیدترین سیاسی