جدیدترین اخبار
انتقاد تند مدیر تیم استقلال: اشتباهات سریالی داوران، استقلال را به سمت بحران سوق داده / چطور داور بازی اراک در هفته ۲۵ به خاطر اعلام پنالتی اشتباه محروم شد اما داور بازی استقلال و فولاد که پنالتی اشتباه اعلام کرد، نه / به مدیر و سرپرست یک باشگاه خاص مجوز داده شده که درخصوص بازیکن تیم حریف اظهار نظر کند / ما هم کم کم داریم باور می‌کنیم که بعضی‌ها با خود استقلال مشکل دارند و این تیم را نمی‌خواهند
خواندنی ها » پدیده‌ای نادر در آسمان: هم‌راستایی شش سیاره در ژانویه ۲۰۲۵ »
تاریخ انتشار: 1/22/2025 5:43:55 PM

پدیده‌ای نادر در آسمان: هم‌راستایی شش سیاره در ژانویه ۲۰۲۵

پدیده‌ای نادر در آسمان: هم‌راستایی شش سیاره در ژانویه ۲۰۲۵
یک هم‌راستایی نادر از شش سیاره در آسمان شب در پایان ژانویه و اوایل فوریه 2025 مشاهده خواهد شد که تماشای آن برای علاقه‌مندان به نجوم فرصتی فوق‌العاده است. یک هم‌راستایی نادر از شش سیاره در آسم

پدیده‌ای نادر در آسمان: هم‌راستایی شش سیاره در ژانویه ۲۰۲۵ یک هم‌راستایی نادر از شش سیاره در آسمان شب در پایان ژانویه و اوایل فوریه 2025 مشاهده خواهد شد که تماشای آن برای علاقه‌مندان به نجوم فرصتی فوق‌العاده است.


یک هم‌راستایی نادر از شش سیاره در آسمان شب در پایان ژانویه و اوایل فوریه 2025 مشاهده خواهد شد که تماشای آن برای علاقه‌مندان به نجوم فرصتی فوق‌العاده است.

به گزارش انتخاب؛ در این پدیده، شش سیاره از منظومه شمسی در یک خط قرار می‌گیرند و از زمین به‌نظر می‌رسد که در کنار هم در آسمان قرار دارند. سیاراتی که در این نمایش آسمانی شرکت دارند عبارتند از: زهره، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون. این سیارات در کنار هم در آسمان شب ظاهر می‌شوند، در حالی که سیاره عطارد از این هم‌راستایی غایب خواهد بود.

این هم‌راستایی سیارات به‌طور موقت از دیدگاه ما در زمین به‌وجود می‌آید، که در واقع نوعی توهم نوری است. هر سیاره مسیر بیضوی خاص خود را در مدار حول خورشید دنبال می‌کند، و هم‌راستایی آن‌ها از زمین تنها یک دیدگاه موقت است که در زمان خاصی ایجاد می‌شود.

چگونه و چه زمانی باید سیارات را تماشا کرد؟

برای مشاهده این هم‌راستایی سیارات، بهترین زمان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از طلوع آفتاب است. در این زمان، سیارات به بهترین شکل در آسمان قابل مشاهده هستند. توصیه می‌شود این پدیده را از مکان‌های بلند، دور از آلودگی نوری و با دید واضح از آسمان تماشا کنید.

از اوایل ژانویه، سیارات شروع به نزدیک شدن به هم کرده‌اند. برای مثال، در هفته‌های اخیر، سیاره‌های زهره و زحل به هم نزدیک شدند، به‌طوریکه از دید ما در آسمان شب فاصله‌شان فقط به اندازه یک انگشت بود، در حالی که در واقع این دو سیاره صدها میلیون مایل از هم فاصله دارند.

سیاره مریخ که در موقعیت «مقابل» قرار دارد (یعنی در مقابل خورشید از دیدگاه زمین) در این مدت درخشان خواهد بود و تمام شب در آسمان می‌درخشد.

در آسمان شب، زهره و زحل در ساعات اولیه شب در قسمت جنوب غربی آسمان دیده خواهند شد، در حالی که مشتری در بالای آسمان و مریخ در آسمان شرقی مشاهده می‌شود. این چهار سیاره را می‌توان با چشم غیرمسلح مشاهده کرد، اما برای دیدن اورانوس و نپتون نیاز به تلسکوپ یا دوربین دوچشمی خواهید داشت.

چگونه این هم‌راستایی در آسمان شکل می‌گیرد؟

خطی که سیارات در آسمان شب می‌سازند، به نام «اکلیپتیک» شناخته می‌شود و نمایانگر صفحه‌ای است که سیارات در آن در حرکتند. این هم‌راستایی فرصتی نادر است تا بزرگی و مقیاس منظومه شمسی را به چشم ببینیم و درخشندگی سیارات را در آسمان تماشا کنیم.

پروژه تلسکوپ مجازی اروپا پخش زنده‌ای از این هم‌راستایی خواهد داشت. پخش زنده از ساعت 12:30 بعدازظهر به وقت شرقی (5:30 بعدازظهر به وقت هماهنگ جهانی) در تاریخ 25 ژانویه آغاز خواهد شد.

این هم‌راستایی نادر فرصتی بی‌نظیر برای تماشای آسمان شب و آشنایی بیشتر با سیارات و پدیده‌های نجومی است.





جدیدترین سیاسی