جدیدترین اخبار
انتقاد تند مدیر تیم استقلال: اشتباهات سریالی داوران، استقلال را به سمت بحران سوق داده / چطور داور بازی اراک در هفته ۲۵ به خاطر اعلام پنالتی اشتباه محروم شد اما داور بازی استقلال و فولاد که پنالتی اشتباه اعلام کرد، نه / به مدیر و سرپرست یک باشگاه خاص مجوز داده شده که درخصوص بازیکن تیم حریف اظهار نظر کند / ما هم کم کم داریم باور می‌کنیم که بعضی‌ها با خود استقلال مشکل دارند و این تیم را نمی‌خواهند
تاریخ » داخلی » یادداشت‌های علم، سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۴۹: شاه گفت نمی‌دانم انگلیس‌ها از اینکه دشمنی مثل رژیم بعثی عراق را برای ما نگه می‌دارند، چه نفعی می‌برند؟ »
تاریخ انتشار: 1/15/2025 1:43:29 AM

یادداشت‌های علم، سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۴۹: شاه گفت نمی‌دانم انگلیس‌ها از اینکه دشمنی مثل رژیم بعثی عراق را برای ما نگه می‌دارند، چه نفعی می‌برند؟

یادداشت‌های علم، سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۴۹: شاه گفت نمی‌دانم انگلیس‌ها از اینکه دشمنی مثل رژیم بعثی عراق را برای ما نگه می‌دارند، چه نفعی می‌برند؟
یادداشت‌های اسدالله علم: به محض آن که شرفیاب شدم. شاهنشاه فرمودند: اتهاماتی که مصر به عراق زده است خواندی؟ عرض کردم: خواندم. فرمودند: دیدی این ها هم می گویند رژیم بعثی عراق نوکر انگلیس هاست نه روس‌ها.

یادداشت‌های علم، سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۴۹: شاه گفت نمی‌دانم انگلیس‌ها از اینکه دشمنی مثل رژیم بعثی عراق را برای ما نگه می‌دارند، چه نفعی می‌برند؟ یادداشت‌های اسدالله علم: به محض آن که شرفیاب شدم. شاهنشاه فرمودند: اتهاماتی که مصر به عراق زده است خواندی؟ عرض کردم: خواندم. فرمودند: دیدی این ها هم می گویند رژیم بعثی عراق نوکر انگلیس هاست نه روس‌ها. عرض کردم: بلی ولی حالا اینها با هم دشمن هستند. فرمودند: خیر این طور نیست، من اطلاعات دیگری هم داشتم و نمی‌دانم انگلیس ها از این که چنین دشمنی برای ما نگاه دارند چه نفعی می‌برند؟


سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهم‌ترین چهره‌های سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخست‌وزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.

«انتخاب» هر شب یادداشت‌های روزنوشت علم را منتشر می‌کند.

سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۴۹: به محض آن که شرفیاب شدم. شاهنشاه فرمودند: اتهاماتی که مصر به عراق زده است خواندی؟ عرض کردم: خواندم. فرمودند: دیدی این ها هم می گویند رژیم بعثی عراق نوکر انگلیس هاست نه روس‌ها. عرض کردم: بلی ولی حالا اینها با هم دشمن هستند. فرمودند: خیر این طور نیست، من اطلاعات دیگری هم داشتم و نمی‌دانم انگلیس ها از این که چنین دشمنی برای ما نگاه دارند چه نفعی می‌برند؟ عرض کردم: به هر صورت خارجی هر نوع اختلافی را در هر نقطه دوست دارد و از آن استفاده می‌کند، به علاوه شرکتهای نفتی در عراق منافع دارند. این نکته را نباید از یاد برد که به هر حال هر دولتی به هر نحوی بر سر کار آمده باشد، باز با او به یک جوری باید کنار بیایند و شاید این اتفاق افتاده باشد.

فرمودند: آخر به نفت عراق این قدرها احتیاجی نیست، حالا دول غرب می توانند نفت عراق را از هر کشور دیگری تأمین کنند. عرض کردم درست است، ولی.... [این] یک منافع جاری به دست آمده [و] بی دردسر است که نمی‌توانند به امید بهره برداری از جاهای دیگر از دست بدهند. به علاوه معلوم نیست این کمپانیها بتوانند به آسانی در جاهای دیگر امتیازاتی دست و پا کنند...





جدیدترین سیاسی