۳ نکته درمورد سخنان نتانیاهو درباره آتش بس / تحلیلی از بهاروند معاون سابق وزارت خارجه

محسن بهاروند معاون پیشین حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنرانی نتانیاهو درباره آتش بس می گوید که او با اعلام اینکه تداوم آتش بس، بستگی به رفتار حزب الله در آینده دارد، اعتراف کرد که

۳ نکته درمورد سخنان نتانیاهو درباره آتش بس / تحلیلی از بهاروند معاون سابق وزارت خارجه محسن بهاروند معاون پیشین حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنرانی نتانیاهو درباره آتش بس می گوید که او با اعلام اینکه تداوم آتش بس، بستگی به رفتار حزب الله در آینده دارد، اعتراف کرد که حزب الله هست و هنوز از قدرت و توانایی حمله به اسرائیل برخوردار است.


محسن بهاروند معاون پیشین حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنرانی نتانیاهو درباره آتش بس می گوید که او با اعلام اینکه تداوم آتش بس، بستگی به رفتار حزب الله در آینده دارد، اعتراف کرد که حزب الله هست و هنوز از قدرت و توانایی حمله به اسرائیل برخوردار است.

محسن بهاروند معاون پیشین حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در یادداشتی درباره سخنان اخیر نتانیاهو پیرامون پایان جنگ با لبنان نوشت:

من سخنرانی نتانیاهو را بصورت مستقیم گوش کردم. سخنرانی او احمقانه و همراه با کلی گویی، دلیل تراشی و خالی بندی بود.

نتانیاهو سه دلیل برای آتش بس ذکر کرد:

اول، تمرکز بر ایران که هدف از آن کشیدن پای یک دشمن خارجی برای انحراف ذهن مخاطبین از موضوع اصلی (نتیجه جنگ لبنان) بود.

دوم، تاخیر در رسیدن سلاح به اسرائیل که با هدف خود شیرینی برای ترامپ در مقابل بایدن انجام شد. به دیگر سخن او قصد داشت بگوید کابینه بایدن آنطور که لازم است از آنها حمایت نکرده است. اما از سوی دیگر این سخن، بازتاب دهنده خستگی ارتش اسرائیل از ادامه جنگ بود.

سوم، منزوی و جدا کردن حماس از حزب الله برای فشار به حماس و بازگرداندن اسرا. با این حال او خود گفت زنده و مرده اسرا را برمی گردانیم. به عبارت دیگر نتانیاهو می خواست با این سخنان خود، نوعی دلخوشی برای خانواده اسرا ایجاد کند ولی با به کارگیری تعبیر "زنده و مرده" آنها نشان داد که این دلیل، درون تهی و بی معنی است.

از سوی دیگر نتانیاهو یک اعتراف هم کرد. او با اعلام اینکه تداوم آتش بس، بستگی به رفتار حزب الله در آینده دارد، اعتراف کرد که حزب الله هست و هنوز از قدرت و توانایی حمله به اسرائیل برخوردار است.

در مجموع می توان گفت اگر این آتش بس، برقرار شود و تداوم یابد باید دید چه آثاری در پی خواهد داشت، اما تا همینجا می توان گفت:

- حزب الله در این جنگ آسیب دید.

- اسرائیل به اهداف خود نرسید.

- ساکنین شمال اسرائیل بعید است بتوانند بزودی برگردند. در صورت بازگشت هم ناچار هستند در سایه ترس زندگی کنند.

- معلوم شد اسرائیل نه تنها قدرت مطلق منطقه غرب آسیا نیست، بلکه قدرت مطلق شامات هم نیست.

- احتمالا نتانیاهو سرنگون خواهد شد.

- ایران نشان داد که اراده ورود به یک درگیری را دارد و بر عکس بسیاری از کشورهای دیگر می تواند بدون توجه به آمریکا با اسرائیل وارد تقابل مستقیم شود.


منبع : پايگاه خبري تحليلي انتخاب