خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۳ آبان ۱۳۸۰: دکتر روحانی گفت، ژاپنى‌ها از ما خواسته‌اند که براى بیرون آمدن آبرومند آمریکا از افغانستان کمک کنیم

خاطرات هاشمی رفسنجانی: دكتر [حسن] روحانى، [دبیر شورای عالی امنیت ملی و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک] گفت، ژاپنى‌ها از ما خواسته‌اند كه براى بيرون آمدن آبرومند آمريكا از افغانستان كمك كنيم و از عدم تحرك

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۳ آبان ۱۳۸۰: دکتر روحانی گفت، ژاپنى‌ها از ما خواسته‌اند که براى بیرون آمدن آبرومند آمریکا از افغانستان کمک کنیم خاطرات هاشمی رفسنجانی: دكتر [حسن] روحانى، [دبیر شورای عالی امنیت ملی و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک] گفت، ژاپنى‌ها از ما خواسته‌اند كه براى بيرون آمدن آبرومند آمريكا از افغانستان كمك كنيم و از عدم تحرك جبهه متحد شمال هم ناراحتند و يكى از راه‌هاى نجات خود را تصفيه طالبان از شمال و يكپارچه‌كردن شمال مى‌دانند. آنها مى‌گويند، طالبان تضعيف نشده‌اند و كمبود نيرو و سلاح ندارند و گويا طرفداران طالبان در پاكستان، حمايت لازم را از لحاظ نيروى انسانى و سلاح و تداركات و اطلاعات دارند.


سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیت‌های تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود.

«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر می‌کند.

۱۳ آبان ۱۳۸۰: با معاونان مركز تحقيقات [استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشتيم و صحبت‌ها بيشتر در مورد افغانستان بود. هم آمريكا و هم انگليس به اين نتيجه رسيده‌اند كه جنگ پيشرفتى نداشته و دنبال راه نجات‌اند.

دكتر [حسن] روحانى، [دبیر شورای عالی امنیت ملی و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک] گفت، ژاپنى‌ها از ما خواسته‌اند كه براى بيرون آمدن آبرومند آمريكا از افغانستان كمك كنيم و از عدم تحرك جبهه متحد شمال هم ناراحتند و يكى از راه‌هاى نجات خود را تصفيه طالبان از شمال و يكپارچه‌كردن شمال مى‌دانند. آنها مى‌گويند، طالبان تضعيف نشده‌اند و كمبود نيرو و سلاح ندارند و گويا طرفداران طالبان در پاكستان، حمايت لازم را از لحاظ نيروى انسانى و سلاح و تداركات و اطلاعات دارند.

وزارت اطلاعات كه با طالبان ارتباط دارد، مى‌گويدكه طالبان از فعال‌بودن بازارچه‌هاى مرزى ايران ممنونند كه مشكلات تجارى آنها را رفع مى‌كند و خواستار مهمات هستند و مى‌گويند، صداوسيما در اخبار افغانستان، براى تضعيف آمريكا اغراق مى‌كند. آمريكا هنوز براى آينده هم نتوانسته طرح قابل قبولى تهيه كند و ناچار با روسيه در نپذيرفتن طالبان توافق كرده و با مواضع صريح رهبرى، دولت و شوراى عالی امنيت ملی هم نمى‌توانند در اين مسایل اقدامى بكنند.

عصر آقاى [غلامرضا] آقازاده، [رییس سازمان انرژی اتمی] آمد.گزارشى از پيشرفت طرح‌هاى مهم هسته‌اى داد و ازگزارش آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییس‌جمهور] به مجلس انتقاد داشت وگفت، ارقامى‌كه در همان گزارش آمده، اظهارات تحليلى را نفى مى‌كند وگفت، دولت‌ها با فشار آمريكا، طرح انتقال تكنولوژى ليزرى را متوقف‌كرده‌اند.

در تهران و شهرستان‌ها، تظاهرات عليه آمريكا به مناسبت روز مبارزه با استكبار بود. [اُسامه] بن‌لادن، [رهبر القاعده]، در بيانيه‌اى گفته است، سران كشورهاى عربى كه با آمريكا ابراز دوستى مى‌كنند،كافرند و از مردم پاكستان خواسته كه عليه ژنرال [پرویز] مشرف قيام كنند. اين پيام را با نواركاست ويدیو، به تلويزيون الجزيره داده است.

ریيس‌كميسارياي پناهندگان سازمان ملل، از تلاش‌هاى هلال احمر ايران در كمك به آوارگان افغانى قدردانى‌كرده و سازمان ملل را به خاطر عدم ارسال كمك براى ايران، مورد انتقاد شديد قرار داده است. درگرجستان، روزانه عليه [ادوارد شواردنادزه]، ریيس‌جمهور، تظاهرات مردمى است و خواستار استعفاى او هستند.


منبع : پايگاه خبري تحليلي انتخاب